به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد، حسن عباسی افزود: سد مهاباد در نزدیکی شهر واقع شده و ظرفیت آبراه ها و بستر رودخانه پایین دست سد نیز محدود است، بر همین اساس بخشی از آب آن در فصل بارش باید رهاسازی شود تا سد ظرفیت لازم برای ورود آب حاصل از بارش های دیگر را داشته باشد.
او اضافه کرد: اگر ظرفیت آب سد تکمیل شود و به اصطلاح سد سرریز کند، در صورت بارش باران شدید و افزایش ورودی آب، باید تمامی حجم آب ورودی از دریچه ها خارج شود که این امر ممکن است مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
او اضافه کرد: مرحله دوم عملیات رهاسازی آب از سد مهاباد از ششم فروردین ماه سال جاری با میزان 30 متر مکعب بر ثانیه آغاز شده است.
فرماندار ویژه مهاباد با اشاره به اینکه هم اکنون درصد زیادی از ظرفیت دریاچه سد مهاباد از آب پُر است، افزود: با افزایش دوباره آب پشت دریاچه سد و نزدیک شدن به مرحله سرریز، رهاسازی آب دوباره انجام می شود.
عباسی گفت: با رهاسازی این میزان آب، از عموم مردم و ساکنان محلی خواست ضمن رعایت دقیق نکات ایمنی در زمان رهاسازی و پس از آن از نزدیک شدن به حریم و بستر رودخانهها خودداری کنند.
سد مهاباد یکی از سدهای قدیمی کشور با حدود 50 سال قدمت است و ظرفیت ذخیره آب در دریاچه پشت سد مشخص و محدود است.
سد مهاباد دارای 197 میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و 172 میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از 12 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.